bartzijnsite.nl

Neem een kijkje in mijn leven

Welke soorten winterjassen zijn er?

Het is de afgelopen maand natuurlijk steeds frisser aan het worden. Als man wil ik liefst stoer in mijn leren jas blijven lopen, maar ook ik heb deze maand mijn winterjas uit de kast getrokken. Al was ik niet meer totaal tevreden met mijn oude jas. Zodoende ben ik op zoektocht gegaan naar een extra winterjas. Online zie je dan eigenlijk veel dezelfde soorten jassen voor mannen en daarom leek het mij goed om deze soorten jassen te bespreken. Zodoende neem ik in deze blog de voor-en nadelen van de volgende soorten jassen door:

Korte gewatteerde jassen

Allereerst wil ik het over de Michelin mannetjes hebben. Dat is namelijk het eerste waar ik denk bij die korte gewatteerde jassen. Doordat deze jassen gevoerd zijn en de stiksels bijna altijd horizontaal lopen krijg je van die aparte kussentjes tussen de stiksels. Ik vind het persoonlijk niet de meest modieuze jas. Máár het is wel een erg lekker warme jas, dat moet ik wel toegeven. Gelukkig zijn er merken die geen glimmende stof gebruiken en de jas niet de vol watteren waardoor de jassen er ook nog eens modieus uit komen te zien.

Regenjassen

Je zou misschien een regenjas niet tussen de lijst met winterjassen verwachten. Er bestaan nu echter ook regenjassen die een voering hebben. Waardoor zij niet alleen waterdicht zijn, maar ook nog eens warm zijn en dus wel kwalificeren als winterjas! Ik zou eerlijk gezegd dan niet voor een van die felle kleuren gaan, daar staan regenjassen immers vaak wel bekend voor. Ik zou dan voor een effen minder opvallende kleur gaan. Dan kan je hem namelijk ook gewoon naar je werk aan.

Parka’s

Dan zijn er uiteraard nog de parka heren jassen. Hier ben ik persoonlijk een fan van. Ze laten je namelijk niet dik lijken zoals die kortere gewatteerde jassen met horizontale stiksels, maar ze hebben wel een voering. Hierdoor zijn parka’s lekker warm en zeker geschikt voor de wintermaanden. Én parka jassen hebben bijna altijd een capuchon. Dat komt natuurlijk weer goed uit als het gaat regenen. Echter zijn parka’s vaak niet waterdicht. Als je dus een langere tijd in de regen moet lopen is een regenjas de betere keuze. Een parka houdt namelijk vaak de regen wel tegen door zijn dikke laag voering, maar het duurt daardoor na een flinke regenbui ook veel langer voor de parka om op te drogen. Uiteraard kan je wel een impregneerspray gebruiken om je jas waterproof je maken, dat geldt ook voor de korte gewatteerde jassen. Zoiets moet je alleen wel om de zoveel tijd herhalen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 bartzijnsite.nl

Thema door Anders Norén