bartzijnsite.nl

Neem een kijkje in mijn leven

Bosch e-bike

E-bikes zijn er in verschillende soorten en uitvoeringen. De meest voorkomende is de ‘gewone’ e-bike. Deze heeft het uiterlijk van een normale fiets. Wie de verschillen wil zien moet tegenwoordig goed kijken. Vroeger had een elektrische fiets een flinke accu onder de bagagedrager en een dik fietsframe. Tegenwoordig is het verschil amper nog te zien.

Omdat de ontwikkeling van elektrische fietsen niet stilstaat is het uiterlijk de laatste jaren flink verbeterd. Accu’s zijn tegenwoordig klein van formaat, terwijl de actieradius enorm verbeterd is. Het frame is tegenwoordig van lichtgewicht aluminium, wat net zo sterk is als het vertrouwde frame van vroeger.

Moderne e-bikes met middenmotor

De eerste generatie e-bikes was vooral voorzien van een voorwielmotor. Dit is, zoals de naam al aangeeft, een motor bevestigd in de as van het voorwiel. Tegenwoordig zijn e-bikes uitgerust met een middenmotor. Een middenmotor is doorgaans altijd uitgerust met een onderhoudsarme versnellingsnaaf en gesloten kettingkast. Een derailleurversnelling vraagt om een open kettingkast, waardoor stof, vuil en water altijd grip hebben op de tandwielen en ketting. Deze moeten met grote regelmaat schoon gemaakt worden, om slijtage te voorkomen.

Een e-bike met middenmotor is vaak voorzien van een Bosch aandrijfunit. Niet voor niets kiezen fabrikanten voor dit merk. Bosch is marktleider en kan vertrouwen op jarenlange ervaring. Een e-bike met Bosch middenmotor behoort daarom tot de absolute top. De Bosch aandrijfunit bestaat uit een driedelig systeem: de motor, accu en display. Samen vormen deze drie één geheel, waardoor een Bosch e-bike over perfecte rijeigenschappen beschikt.

Bosch levert haar middenmotoren in twee modellijnen, de Active- en Performance Line:

 

Bosch Active Line

De Active Line is ideaal voor ontspannen toertochten en woon-werk verkeer in een vlak landschap. De kleine maar soepele middenmotor zorgt voor een ondersteuning tot 25 kilometer per uur.

 

Bosch Performance Line

De Performance Line is een krachtige all-rounder. De dynamische aandrijving overtuigt met een krachtige ondersteuning, ongeacht of het vlak is, of steil. De veeleisende fietser heeft aan de Performance Line de perfecte aandrijving.

 

Bosch e-bike kopen

Overweeg je een Bosch e-bike te kopen? Bedenk dan eerst goed waarvoor je de fiets gaat gebruiken. Wil je vaak fietsen en lange tochten maken, dan is een Bosch Performance Line e-bike een goede keus. Wil je af en toe recreatief fietsen en fiets je voornamelijk in een vlak landschap? Dan is een Bosch Active Line e-bike jouw ideale reisgezel. Waar je keuze ook naar uitgaat, maak altijd een proefrit op beide modellen en ervaar zelf welke fiets het beste bij jou past!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 bartzijnsite.nl

Thema door Anders Norén