bartzijnsite.nl

Neem een kijkje in mijn leven

Een zwemvest om veilig te watersporten

We gaan inmiddels het najaar in, maar genieten nog steeds van een goede nazomer met hoge temperaturen. Nog wat tijd doorbrengen op het water is dus nog steeds een optie. Als je nog lekker gaat watersporten horen daar wel wat veiligheidsaspecten bij. Dit is onder andere een zwemvest. Hoe doel van een zwemvest is dat je niet verdrinkt als je te water. Dat is dan ook de enige overeenkomst tussen alle verschillende soorten zwemvesten die er zijn. Er is namelijk best wel wat te kiezen en daarom zal ik je in dit blog wat meer vertellen over de mogelijkheden. Lees snel verder.

Waarvoor ga je het zwemvest gebruiken?

Een zwemvest is er voor verschillende doelgroepen. Het is een beetje afhankelijk waarvoor je het nodig hebt. Als het puur is om niet te verdrinken dan is er het zogenaamde reddingsvest. Dat zijn die vesten die ze uitdelen op cruiseschepen als het dreigt mis te gaan. Deze dragen niet echt comfortabel. Je kunt ze herkennen aan de grote kraag en het drijfvermogen wat vooral op de borst zit. Het reddingsvest is zo gemaakt zodat je bij te water raken automatisch op de rug gaat drijven en je hoofd boven water. Bij kinderen zie je ook vaak dat er nog twee banden aan het zwemvest bevestigd zitten die ervoor zorgen dat het niet uit kan gaan doordat het aan de liezen zit. Het gevaar is namelijk als het reddingsvest net te groot is dat deze uit schiet als je in het water valt. Met de banden waar je met je benen in stapt kan dat niet meer gebeuren. Als je meer een wedstrijdzeiler bent dan heb je hele andere eisen aan het zwemvest. En weeg je andere zaken mee in je besluit.

Het zwemvest voor de wedstrijdzeiler

Een wedstrijdzeiler zeker in de open klasses wil zoveel mogelijk bewegingsvrijheid hebben. Een zwemvest zal daarbij zo comfortabel mogelijk gedragen moeten worden. Bij wedstrijden is het meestal verplicht om een vest te dragen. Maar een vest voor wedstrijdzeilers ziet er vaak heel anders uit. Het drijfvermogen is meer verdeeld. Dit maakt als dat het comfortabeler is om te dragen. Er is vaak neopreen in verwerkt. Dit is het materiaal waar ook de wetsuits van gemaakt worden. Dit is lekker elastisch materiaal wat ook voor een verbetering zorgt voor het draagcomfort. Het zwemvest voor de wedstrijdzeiler voldoet overigens wel aan bepaalde eisen die nodig zijn voor de certificering. Zodat het veiligheidsaspect er in voldoende mate in verwerkt is.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 bartzijnsite.nl

Thema door Anders Norén