bartzijnsite.nl

Neem een kijkje in mijn leven

Mijn uitdagende project van afgelopen zomer

Als mens moet je jezelf een beetje bezig houden. Tenminste, dat vind ik. Persoonlijk kan ik heel slecht voor lange perioden stilzitten. Uiteindelijk moet ik even staan, een rondje lopen of even naar buiten. Daarom ga ik elke seizoen een nieuw klusproject aan. Mijn uitdagende project van afgelopen zomer was het aanleggen van een dakterras. Een dakterras aanleggen doe je natuurlijk niet zomaar. Voor alle klussers die op zoek zijn naar inspiratie en voor alle mensen die een dakterras hebben, maar niet weten waar ze moeten beginnen, vertel ik vandaag over mijn ervaring. Ik ga je vertellen hoe uitdagend mijn project om een dakterras aan te leggen was deze afgelopen zomer.

Tijd voor een opfrisbeurt

Ik woon al jaren op dezelfde plek met mijn partner. Het dakterras hebben wij dus ook al jaren. Ik kan alleen niet zeggen dat het dakterras er ook mooi uitzag. Door de armzalige staat van ons dakterras zaten we liever niet al te veel buiten. Daar kwam afgelopen voorjaar echter verandering in. Tijdens de hittegolf moesten we wel verkoeling zoeken buiten op het dak. Toen werden we geconfronteerd met de slechte staat van ons terras op het dak. Het was eigenlijk niet eens een dakterras te noemen. Tijd dus voor een opfrisbeurt. Ik besloot ter plekke wat mijn project zou zijn voor de zomer: een dakterras aanleggen.

Stiekem toch een ingrijpende verbouwing

Om heel eerlijk te zijn, had ik het aanleggen van een dakterras zwaar onderschat. Ik dacht, dat doe ik wel even. Niets was echter minder waar. Een dakterras aanleggen is een zware en ingrijpende verbouwing voor zowel je huis als voor jezelf. Elke vorm van verbouwing brengt een hoop stress met zich mee. Zeker wanneer je al het klussen zelf doet. Ik had het voordeel dat de ondergrond er al lag. Ik moest voornamelijk de tegels vervangen en alle tuinmeubelen plaatsen. Een dakterras aanleggen vanuit helemaal niets, kan je beter overlaten aan de professionals.

Resultaat was de moeite waard

Het was dus eigenlijk een stressvol en uitputtend project deze zomer. Vrijwel al mijn weekenden waren gevuld met het opknappen van het dakterras. Ik moet wel toegeven dat het uiteindelijke resultaat al die pijn en moeite dubbel en dwars waard is. Momenteel genieten mijn partner en ik heerlijk van deze prachtige nazomerdagen op ons dakterras. Dus als je mijn ongezouten mening wilt: een dakterras aanleggen is een uitdaging en zeker een aanrader. Nu maar eens op zoek gaan naar mijn project voor het najaar!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 bartzijnsite.nl

Thema door Anders Norén