bartzijnsite.nl

Neem een kijkje in mijn leven

Luxe kamperen in een glamping tent

Vroeger als kind vond ik kamperen altijd erg leuk. Lekker de hele dag buiten spelen, nieuwe vriendjes maken en ’s avonds in de tent stiekem een stripboek lezen in je eigen slaapzak met behulp van het licht van een zaklamp. Nu ik wat ouder ben, vind ik kamperen nog steeds erg leuk maar heb ik toch wat meer behoefte gekregen aan wat luxe. Volgens mij moest die mogelijkheid er wel zijn en dus ging ik op zoek. Ik wilde als het ware wel dezelfde ervaring maar ik wilde er ook minder moeite voor doen. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat ik op een glamping tent uit kwam.

Glamping tent?

Glamping is een samentrekking van de woorden glamourous en camping (oftewel kamperen). Dus wel kamperen zoals je gewend bent maar dan van alle gemakken voorzien. Ideaal voor een ‘kampeerder’ als ik dus. Eigenlijk is zo’n tent een klein vakantie appartement waarbij de muren zijn gemaakt van tentdoek.
Het heeft alles wat je nodig hebt om je verblijf comfortabel te maken. Zo kun je slapen in een gewoon bed, kun je gebruik maken van je eigen douche en w.c. , kan je lekker neerploffen op je eigen bank of luxe stoelen en kun je gebruik maken van je eigen keukentje.

Leuk zo’n tent maar wel een beetje klein?!

Ja, dat kan maar dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn. Van dit soort tenten zijn er uiteraard verschillende soorten beschikbaar. Er zijn bijvoorbeeld wat kleinere tenten waar alleen twee bedden en twee stoelen in staan en er zijn tenten zoals ik hierboven al noemde die van alle gemakken zijn voorzien. Een van de kleinste tenten heeft een diameter van vier meter maar er zijn zelfs tenten beschikbaar met een oppervlakte van 65 vierkante meter. Hartstikke groot dus!

Waar moet ik zijn?

Dat is nu juist het leuke. Je kan heerlijk in ons eigen land verblijven op verschillende plekken. Deze plekken zijn via internet gemakkelijk te vinden. Voor de zonaanbidders onder ons is het ook mogelijk om buiten Nederland op vakantie te gaan als je gebruik wilt maken van de glamping tent. Ze zijn inmiddels overal ter wereld te vinden. De meeste tenten zijn op dit moment binnen Europa geplaatst (zo zijn er bijvoorbeeld veel te vinden in Frankrijk, Italie en Portugal). Je kunt het ook nog verder op zoeken door andere werelddelen te gaan om in een glamping tent te verblijven. Zo zijn er bijvoorbeeld ook al een aantal in Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 bartzijnsite.nl

Thema door Anders Norén