bartzijnsite.nl

Neem een kijkje in mijn leven

Studeren valt soms echt nog niet mee!

Hartstikke leuk die kerstvakantie, maar als je komend jaar examen moet doen, is de kans groot dat je nu bezig bent aan je profielwerkstuk of zit te blokken voor de aankomende tentamens. En dat valt soms nog lang niet mee. Want de meeste vakken gaan je heus goed af, maar er is altijd wel één vak waar je doodongelukkig van wordt. Je doet je best, maar het lukt gewoon niet zoals jij dat wilt. Examentraining kan dan uitkomst bieden. Je gaat dan beter voorbereid je examens in, gewoon omdat je meer weet van de achtergronden van dat bepaalde vak. Toegeven dat je het in je eentje niet redt is stap één. En dan moet je doorpakken!
Examentraining

Hulp is aanwezig, je moet het alleen willen

Want zolang jij niet aangeeft dat je veel moeite hebt met een bepaald vak, kelderen je cijfers. En zolang jij denkt dat het op het laatste moment nog wel goed komt, doe je er niets aan om het te verbeteren. Want soms moet je gewoon even toegeven dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Stap naar je mentor of je decaan. Vertel het je ouders. Want hoe zonde is het als jij op één vak zakt? En dan een heel jaar opnieuw moet doen? Terwijl de rest van je klas lekker door kan naar het onderwijs naar keuze?

Je inzet is goed, maar de achtergronden ontbreken

Van sommige vakken mis je op de een of andere manier de basis. Die heb je heus uitgelegd gekregen, maar die is diep weggezakt na een flink aantal jaren middelbaar onderwijs. En dat is niet zo gek. Er komt steeds nieuwe informatie bij waar je iets mee moet. En dan raakt je interne harde schijf een beetje vol. Daar kun je niets aan doen. Dat gebeurt gewoon. Wanneer je met een korte crashcursus even vanaf het begin begint, snap je de basisbeginselen weer en kun je van daaruit weer verder werken.

En dan… door naar je nieuwe opleiding

Als je dan eindelijk je zo begeerde diploma in je zak hebt, dan kan het echte leven beginnen. Ga je op kamers? Blijf je nog even thuis? Maakt allemaal niet uit. Je gaat naar de opleiding van je dromen. Je gaat eindelijk doen waar je altijd van gedroomd hebt. En waar je zo hard voor hebt gewerkt. En dat heb je helemaal aan jezelf te danken. Oké, en een beetje aan de hulp die je hebt ingeschakeld.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 bartzijnsite.nl

Thema door Anders Norén